Θοδωρής Τσούτσος

Οταν ο Μπακασέτας προσπέρασε το «πρέπει», η ΑΕΚ τράβηξε Τ-άσο

Η ΑΕΚ έβαλε φέτος τον Μπακασέτα σε καλούπι που δεν χωρούσε. Οταν εκείνος το "έσπασε", έδωσε τη νίκη και έστειλε μήνυμα για τη νέα σεζόν. Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Σε μια στιγμή ποδοσφαιρικής απειθαρχίας, ο Μπακασέτας βρέθηκε στη φυσική θέση του. Και σκόραρε... Και η ΑΕΚ νίκησε... Και η ομάδα του έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρωτιάς στα πλέι οφ... Υπάρχουν στιγμές στο ποδόσφαιρο που χρειάζεται να προσπεράσεις τα "πρέπει" και να αναδείξεις τα "θέλω" και τα "μπορώ".

Ο Μπακασέτας είναι ένας ποδοσφαιριστής που φέτος έκανε το σωστό. Για την ομάδα του. Οχι για τον εαυτό του. Μπήκε σε ένα καλούπι που δεν τον χωρούσε. Επαιξε σε λάθος θέση. Επαιξε σε λάθος χρόνο. Επαιξε με λάθος τρόπο. Επαιξε δηλαδή λάθος για τον εαυτό του και τις ικανότητές του. Αλλά έκανε αυτό που ζητούσε η ομάδα. Λογικό, κατανοητό, αναγκαίο αν θέλετε. Διότι το θέμα δεν είναι ο ένας, αλλά το σύνολο.

Στο τέλος της ημέρας, όμως, στο τέλος της σεζόν με λίγα λόγια, η ίδια η ομάδα κρίνεται για τις αποφάσεις της και το αποτέλεσμά της. Η ΑΕΚ, οι προπονητές της για την ακρίβεια, φάνηκε να μην έχουν "διαβάσει" τον ποδοσφαιριστή που είχαν αποκτήσει το καλοκαίρι. Και επίσης φάνηκε να μην σέβονται και πολύ τον κανόνα που λέει ότι "είναι προτιμότερη η μη χρησιμοποόηση ενός ποδοσφαιριστή από τη λάθος χρησιμοποίηση".

Η ΑΕΚ απέκτησε τον Μπακασέτα που είδε να βγάζει μάτια με τον Πανιώνιο. Προφανώς δεν της είχε κάνει εντύπωση ο Μπακασέτας του Αστέρα, για να κάνει από τότε της κίνηση. Προφανώς δεν την είχε πείσει ο Μπακσέτας ως winger, διότι και στην ομάδα της Τρίπολης σε αυτή τη θέση κυρίως τον τοποθετούσαν. Οπως δεν την είχε ελκύσει ο Μπακασέτας του μία παίζω, δύο κάθομαι, τρεις μπαίνω αλλαγή.

Ο Μπακασέτας που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των "μεγάλων" και στον οποίο επένδυσε η ΑΕΚ το περαμένο καλοκαίρι, προσφέροντας μάλιστα μία μεγάλη επικοινωνιακή νίκη στον εαυτό της, ήταν ο ποδοσφαιριστής των συνεχόμενων αγώνων, του αγωνιστικού ρυθμού και ασφαλώς αγωνιζόμενος ως δεύτερος επιθετικός. Ηταν, στην ουσία, ο ποδοσφαιριστής που φρόντισε να μετρήσει σωστά ο Μαρίνος Ουζουνίδης και να τον αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αυτό, λοιπόν, που επικοινωνιακά κέρδισε η ΑΕΚ με την απόκτηση του διεθνή άσου το περασμένο καλοκαίρι, φρόντισε η ίδια να χαραμίσει αγωνιστικά, προσφέροντάς του ελάχιστα από όσα ζητάει η ποδοσφαιρική φύση του. Με κίνδυνο ακόμη και να τον "ακυρώσει" κάποιες στιγμές. Σε αυτές τις περιπτώσεις μάλιστα, δεν θέλει και πολύ το πράγμα να χαλάσει τόσο πολύ, ώστε μέσα σε μία σεζόν να "σβήσουν" και όλες οι προοπτικές.

Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ, το γκολ και η νίκη που ο ίδιος χάρισε, ήταν για τον Μπακασέτα μία πολύ σημαντική ώθηση για την επόμενη μέρα του. Για αυτό και προφανώς ξέσπασε στον πανηγυρισμό του. Για την ΑΕΚ πάλι, ήταν ένα μήνυμα για το ποιον ποδοσφαιριστή έχει στις τάξεις της.

Μάλιστα, το μήνυμα έχει δύο πρόσωπα. Εκτός από τον Μπακασέτα έχει και αυτό του Γαλανόπουλου. Τον οποίο η ΑΕΚ διαχειρίζεται με πολύ μεγάλη προσοχή και αυτό μόνο σε καλό μπορεί να της βγει. Η εμφάνιση του νεαρού κόντρα στον ΠΑΟΚ αποτελεί πιθανότατα δείγμα για το τι θα δούμε από εκείνον του χρόνου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x